Hyra lokal i Ångströmlaboratoriet

Det går bra att hyra undervisningslokaler och föreläsningssalar för konferenser och möten om lokalerna är lediga, men undervisningen kommer alltid i första hand.

För konferenser och liknande är Aulan Eva von Bahr, Siegbahnsalen, Häggsalen och Polhemsalen i Ångströmlaboratoriet lämpligast, men även andra lokaler såsom lektionssalar och seminarierum kan bokas för olika ändamål som faller inom ramarna för universitetets uthyrningspolicy. Från juni till mitten av augusti finns ofta många lediga lokaler.

Bokningar bör ske c:a ett halvår i förväg beroende på schemaläggningen. Kontakta receptionen i Ångströmlaboratoriet för mer information om priser, tillgänglighet och bokning.

Häggsalen

Häggsalen (10132) hittas i Ångströmlaboratoriet.

Utrustningen i salen består av OH, projektor, dokumentkamera, fasta mikrofoner, headset-mikrofon, krittavlor, whiteboard och inbyggd hörslinga.

Salen är uppkallad efter Gunnar Hägg (1903-1986) som var professor i oorganisk kemi vid Uppsala Universitet. Han anses som den främste oorganiske kemisten i Sverige under 1900-talet.

Polhemsalen

Polhemsalen (10134) hittas i Ångströmlaboratoriet.

Utrustningen i salen består av OH, projektor, dokumentkamera, fasta mikrofoner, headset-mikrofon, krittavlor, whiteboard och inbyggd hörslinga.

Salen är uppkallad efter Christopher Polhem (1661-1751), student vid Uppsala Universitet och sedermera framgångsrik uppfinnare och industriman.

Siegbahnsalen

Siegbahnsalen (10101) hittas i Ångströmlaboratoriet.

Utrustningen består av OH, projektor, dokumentkamera, DVD-spelare, fasta mikrofoner, headset-mikrofon, handmikrofoner, krittavlor, whiteboard och inbyggd hörslinga.

Salen är uppkallad efter Kai Siegbahn (1918-2007) som var professor i experimentell fysik vid Uppsala Universitet 1954-84. Kai fick Nobelpriset i Fysik 1981 precis som sin far Manne Siegbahn (1886-1978) som 1924 tilldelades Nobelpriset i Fysik.

Senast uppdaterad: 2022-09-23